|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: Mar 2008
Uye No:1014
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Dün almış olduğum NETGEAR DG834G kablosuz modemimin kurulumunu başarı ile gerçekleştirmiş ve akşama kadar sorunsuz bir şekilde bağlı kalabilmiştim. Fakat modem bu sabah bir türlü internete bağlanamadı (ağa bağlı olduğunda i ikonu yeşil renge dönüyordu, fakat bugün hep turuncu renkte yanıp yanıp durdu, bir türlü bağlantı gerçeşleşmedi). Önce ttnet'i aradım, bir sorun olmadığını söylediler, ardından eski kablolu modemim olan ZyXel Prestige 630'u geri taktım ve bağlanabildim. Sorunum nereden kaynaklanıyor olabilir, yardımcı olabilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Üyelik tarihi: Jun 2007
Uye No:214
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Günaydın,
DG834G tekrar taktığınızda Konfigurasyon sayfasında "Setup Wizard" kullandığınızda hattınızı tanıyormu. Country : UK ve Language: English seçip denermisiniz bakalım DG834G ADSL hattınızı tanıyabilecekmi. Ayrıca Router status altındaki Firmware hangisi ? Güncel olanları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. [Linki Sadece Kayitli Uyeler Gorebilir. Kayit olmak icin lutfen tiklayin...] Kolay gelsin, Birgül |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Pek çok kez denememe rağmen malesef bir türlü hattımı tanımıyor. Sadece "No ADSL Service Detected" diyen bir ekran geliyor. Bu ekranda da bazı öneriler var fakat hiçbirisi benim sorunuma çözüm olamadı. Verdiğiniz linkten en güncel firmware'i indirdim (v3 versiyon için bendeki modemin arkasında bu versiyon numarası yazıyor) fakat Router Status menüsüne vs. giremediğim için güncelleme yapamıyorum. İşin en ilginç tarafı NETGEAR bir türlü hat alamazken ZYXEL'i taktığım anda hemen hat alıyor. Elimdeki modemde bir arıza olabileceğini düşünerek İstanbul'da kullanmak üzere aldığım aynı marka ikinci modemi taktım fakat sonuç aynı. "Setup Wizard"da zaten kurulum çok net bir şekilde anlatılmış fakat şu anda hat alamadığım için bir türlü bağlantıya geçemiyorum. Halbuki 2 gün önce gayet güzel ve rahat bağlanabilmiştim. Sizin başka çözüm önerileriniz var mı? İlgilendiğiniz için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() |
CD ile mi deniyorsunuz ? yoksa arayüze 192.168.0.1 ile mi giriyorsunuz ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
![]() |
bence 20 saniye arkasındaki reset düğmesine basın bastıktan sonra 10 saniyeliğine elektrikten çekin ve arayüze (192.168.0.1) herhangi bir Browser yardımıyla girmeye çalışın . No Internet connection detected demesi kötü hattı tanımıyor. Umarım reset işinize yarar
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Reseti daha önce denemiştim fakat sonuç aynı oldu fakat bir de sizin belirttiğiniz şekilde tekrar deneyip bir sonuç alıp alamadığımı bildiririm. (Bu arada denemeyi hem CD ile hem de adres satırına 192.168.0.1 girerek yapmıştım sonuç aynı oldu) Peki daha önce çalışan ve hattı gören modemin bir anda hattı tanımamaya başlaması neden kaynaklanabilir? Bu konuda bir fikriniz var mı? Virüs güncellemelerini mümkün olduğunca güncel tutmaya çaışıyorum ama yeni bir virüs veya benzer zararlı bir yazılım olabilir mi?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() |
bence başka bir hatta takıp test edin eğer hala hattı tanımıyorsa Firmware eski yada yeni bir tane download edin derim ben virüsle ilgili bir sorun olabaileceğini zannetmiyorum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
Malesef denemelerimden bir sonuç aiamadım. Bu durumda firmware'i güncellemeyi deneyeceğim. Doğru versiyona göre en güncel firmware'i indirdim, fakat bunu nereden yapacağımı bulamıyorum.
Sitede; Using a browser, login to the router (the default URL is [Linki Sadece Kayitli Uyeler Gorebilir. Kayit olmak icin lutfen tiklayin...]). The user name is admin, and the default password is password. Under Maintenance, click Router Upgrade. yazıyor. Fakat internet tarayıcı satırına http://192.168.0.1'i yazdığımda Welcome You are connected to your NETGEAR wireless router! Next, we will guide you through configuring the router to use your Internet connection. ekranı çıkıyor ve benden ülke ve dilimi seçmemi istiyor. Other - English veya UK - English (her ikisini de denedim) seçtikten sonraysa Change the Administrator Password ekranı geliyor, Next'e basarak bu ekranı da geçiyorum (böylelikle default şifre değişmemiş oluyor) Ondan sonraki ekranda ise No ADSL Service Detected diyor. Yani firmware güncellemesi yapmak için girmem gereken ekrana giremiyorum. Dolayısıyla güncelleme yapamıyorum. Bu ekrana girebilmek için illa hattımın tanınması mı gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
![]() |
Merhaba,
Browser'a 192.168.0.1 yerine 192.168.0.1/basicsetting.htm girmeyi deneyin. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Merhabalar,
Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Sorunumu çözdüm. Browser'a 192.168.0.1/basicsetting.htm girince setup ekranı gelmedi ama aynı mantıkla deneme yanılma yoluyla 192.168.0.1/setup.cgi yazınca setup ekranı geldi. Bu ekrandan da Firmware'imi V4.01.30'a yükselttim (Daha önceki mesajınızda vermiş olduğunuz linkten en son versiyonu indirmiştim) Bu güncellemeden sonra hattı gördü ve şu anda sorunsuz bağlanıyorum. İyi günler |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|